نویسندگان وبلاگ» اسپیترابرگ لینک دوستان» پایگاه اطلاع رسانی شهرستان قوچان » آموزش شبکه » خودروهای 2014 » هواشناسی قوچان » آموزش عالی اترک قوچان » شهرداری قوچان » داده کاوی و پردازش داده های بورس » علمی کاربردی یکدانه شرق قوچان » فندک برقی سیگار لمسی
درباره ماابزارها |
آخرین مطالب
:: ترجمه فارسی سایت w3schools آموزش PHP بخش PHP Arrays ( 1394/02/10 ) :: ترجمه فارسی سایت w3schools آموزش PHP بخش PHP Functions ( 1394/02/10 ) :: ترجمه فارسی سایت w3schools آموزش PHP بخش PHP For Loops ( 1394/02/10 ) :: ترجمه فارسی سایت w3schools آموزش PHP بخش PHP While Loops ( 1394/02/10 ) :: ترجمه فارسی سایت w3schools آموزش PHP بخش PHP Switch ( 1394/02/10 ) :: ترجمه فارسی سایت w3schools آموزش PHP بخش PHP If...Else...Elseif ( 1394/02/10 ) :: ترجمه فارسی سایت w3schools آموزش PHP بخش PHP Operators ( 1394/02/10 ) :: ترجمه فارسی سایت w3schools آموزش PHP بخش PHP Constants ( 1394/02/10 ) :: فرم پروژه کارآفرینی ( 1394/02/03 ) :: ترجمه فارسی سایت w3schools آموزش PHP بخش PHP Strings ( 1394/01/27 )
ایمیل چیست؟ ایمیل سالهاست که به یکی از پرکاربردترین ابزار ارتباطی تبدیل شده و سهولت ارسال ایمیل با ارسال نامه از طريق پستی غیرقابل مقایسه است. از لحاظ لغت Email مرکب از دو واژه E که اول کلمه Electronic (الکترونيک) و mail به معناي پست است : يعني پست الکترونيک شايد تاريخچه اولين ايميل فرستاده شده در اينترنت به سال 1971 برگردد. وقتي كه فردي به نام «روی تاملینسون» (Roy Tomlinson) روشی برای فرستادن پیام از طریق اینترنت و تنها یک کامپیوتر پیدا کرد. او با استفاده از @ نام گیرنده ایمیل را مشخص میکرد.
به زبان ساده : در حقيقت فضايي در اينترنت (مشابه صندوق پستي شما در اداره پست يا در ورودي خانه) مي باشد که کليد آن فقط در دست شما است .در صورتي که آدرس آن را به ديگران اعلام کنيد ، آن ها مي توانند با استفاده از Email خود به شما نامه و يا فايلي را بر اساس استانداردهاي مشخصي بفرستند. البته واضح است که ايميل تفاوت هايي نيز با صندوق پستي شما دارد. مثلا : از همه جا مي توانيد به آن دسترسي پيدا کنيد ، براي اين که نامه يا فايلي بفرستيد بايد خودتان هم ايميل داشته باشيد و در قياس با پست معمولي ، ايميل تقريبا بلا درنگ به شخص گيرنده مي رسد. آدرس ايميل شما در واقع شامل دو بخش مي باشد که با يک علامت @ از هم جدا مي شوند . بخش اول آدرس، نام کاربري شما و بخش دوم سروري است که ايميل شما بر روي آن قرار گرفته است. مثلا : ali@Gmail.com مي تواند آدرس شخصي به نام ali بر روي سرور Gmail.com باشد. انواع ایمیل ایمیل را می توان به دو طریق ایجاد و استفاده نمود
همانطور که قبلاً گفته شد ایمیل از دو بخش تشكیل شده است كه توسط علامت @ از هم جدا می شوند : بخش اول Username وبخش دوم نام سایت ویا دامنه ایی است كه ایمیل در آن قرار می گیرد.حروف كوچك وبزرگ در آدرس ایمیل بی تاثیر بوده اما معمولا ً همه حروف را بصورت كوچك می نویسند .در ضمن بین هیچ كدام از حروف وبخش های آدرس ایمیل فاصله ایی وجود ندارد در ایمیل های اختصاصی ابتدا نیاز است یک Domain و یک Host خریداری شود . Domain: نامی است که در تمام اینترنت منحصر بفرد بوده و شما مالک آن هستید. Host: فضایی است که با نام Domain مرتبط شده است .یعنی زمانی که شما می خواهید به این فضا دسترسی داشته باشید می بایست از نام Domain استفاده کنید (نام Domain نیز با یک IP Valid مرتبط شده است). هر Host بسته به شرکت فروشنده آن محدود به تعداد مشخصی ایمیل می شود .یعنی بر اساس فضایی که خریداری می شود امکان تعریف تعداد محدودی ایمیل برای کاربران فراهم می شود . نوع دیگری از ایمیل های اختصاصی وجود دارند که کاربر می تواند از یک شرکت مشخص که قبلا پیش نیاز های فوق را تهیه کرده است یک آدرس ایمیل خریداری کند . تعریف پروتکل ها و پورت های ایمیل پروتکل های ارسال ایمیل را می توان در 3 پروتکل زیر تعریف نمود : Simple Mail Transfer Protocol): SMTP) پروتکل ارسال ایمیل از طریق اینترنت ( و یا شبکه های مبتنی بر IP ) می باشد .در حقیقت زمانی که شما آدرس outgoing mail server را در کامپیوتری که نرم افزار های ایمیل کلاینت(Microsoft Outlook, Outlook express) دارند می خواهید Set کنید ،آدرس SMTP Server را می دهید . POP3) : Post Office Protocol Version 3) پروتکل POP یا Post Office Protocol یکی از پروتکل های لایه Application در مدل TCP/IP می باشد که در Email Client ها جهت دریافت کردن ایمیل مورد استفاده قرار می گیرد .این پروتکل ایمیل ها را از سرور های Remote دریافت کرده و در اختیار کاربران قرار می دهد .این پروتکل در چند نسخه ارائه شده است که آخرین نسخه آن ،نسخه 3 می باشد .همچنین غالب Webmail Service های کنونی از این پروتکل پشتیبانی می کنند .شماره پورت این پروتکل 110 می باشد .pop3 ایمیلها را ارسال نمی کند و تنها اقدام به دریافت و تحویل ایمیل ها به کلاینت ها در سطح شبکه می کند . در حقیقت زمانی که شما آدرسIncoming mail server را در کامپیوتری که نرم افزار های ایمیل کلاینت(Microsoft Outlook, Outlook express) دارند می خواهید Set کنید ،آدرس POP 3 Server را می بایست وارد کنید .
Internet message access protocol): IMAP) پروتکل IMAP یکی از پروتکل های لایه Application در مدل TCP/IP می باشد که به Email Client ها اجازه می دهد به ایمیل های موجود در یک Remote Email Server دسترسی داشته باشند . این پروتکل در چند نسخه ارائه شده است که آخرین نسخه آن ،نسخه 4 می باشد .همچنین اغلب Webmail Service های کنونی از این پروتکل پشتیبانی می کنند .شماره پورت این پروتکل 143 می باشد .IMAP ایمیلها را دریافت نمی کند و تنها اقدام به نمایش ایمیل ها به کلاینت ها در سطح شبکه می کند .وقتی با استفاده از IMAP در خواست مشاهده ایمیلهای خود را میکنید، فایلها مستقیماً از روی بانک اطلاعاتی سرور Email به شما نشان داده میشود. ولی POP3 هر بار که به آن متصل میشوید تمام ایمیلهای شما را به صورت یک فایل به کامپیوترتان میفرستد و اطلاعات فایل را از روی سرور پاک میکند و امکان چک کردن ایمیلهای را از چند کامپیوتر متفاوت را به شما نمیدهد البته لازم به ذکر است در صورتی که از نرم افزار Email Client ای مانند Microsoft Outlook استفاده کنید این نرم افزار این امکان را به شما می دهد که یک کپی از ایمیل ها را بر رویه کامپیوتر شما منتقل کند (این قابلیت نرم افزار Outlook است ،نه قابلیت POP3) با IMAP این مشکل کاملاً حل شده است زیرا IMAP فایل ایمیل را مستقیما از روی بانک اطلاعات Email Server نمایش می دهد.
در اینجا با بررسی یک مثال واقعی نحوه کارکرد این پروتکل ها را به صورت خلاصه شرح می دهیم : برای مثال میخواهیم ایمیلی از آدرس name1@mail1.com به آدرس name2@mail2.comبفرستیم. فرض کنید برای اتصال به سرور ایمیل از مرورگر Explorer Internet استفاده میکنیم. • مرورگر به سرور SMTP ؛ name1@mail1.comمتصل میشود و آدرس فرستنده و گیرنده و متن ایمیل را اعلام میکند. • SMTP آدرس گیرنده را به دو قسمت نام (name2) و دامنه (mail2.com.) تقسیم میکند. اگر دامنه گیرنده مشابه دامنه فرستنده باشد،SMTP ایمیل را به سرور POP3 میدهد - كه در مثال ما این طور نیست - و SMTP باید با سرور دامنه دیگر ارتباط برقرار کند. • SMTPبه سرور DNSیا Domain Name Server متصل میشود.DNS قسمتی از اینترنت است که دربرگیرنده بانک اطلاعاتی از نام دامنهها و آدرس IP آنهاست. برای تبدیل نام دامنه به آدرس IP آنها به DNS نیاز داریم. به این ترتیب SMTP آدرس IP سرور mail2.com را از DNS دریافت میکند. • SMTP آدرس name1@mail1.COM، را به SMTP آدرس name2@mail2.comمیدهد. SMTP وقتی متوجه میشود ایمیل مربوط به دامنه خود است آن را به سرور POP3 میدهد.
اگر در این میان سرور SMTP با مشکلی مواجه شود، ایمیل فرستاده شده به لیست انتظاری اضافه میشود. معمولاً SMTPها از برنامهای به نام Send Mail استفاده میکنند. به همین دلیل لیست انتظار Send Mail Queue نام دارد. این برنامه مرتباً ایمیل را برای سرور میفرستد. اگر بعد از مدت معینی ایمیل به مقصد نرسد شما را از نرسیدن ایمیل با ارسال Undeliverable Massage مطلع میسازد و آن را از لیست انتظار خارج میکند. در این بین سرور POP3 وظیفه دریافت ایمیلها را دارد و در نگاهی ساده به کار نوعی از این سرورها، ایمیل دریافتی به فایل متنی که POP3 برای شما ایجاد کرده اضافه میشود. برای مشاهده ایمیلها تنها کافی است که فایل مخصوص خود را از POP3 دریافت کنید. ولی کار POP3 در مقایسه با آن چیزی که همه از یک سرویس ایمیل انتظار دارند کمی متفاوت است. وقتی از POP3 استفاده میکنید، هربار که ایمیلی را باز میکنید، این ایمیل از فایل متن مخصوص شما حذف میشود. تفاوت بین POP3 و IMAP در همین است. با استفاده از نرم افزارهای ایمیل مثل Microsoft Outlook میتوانید از قابلیت POP3 هم استفاده کنید. هربار که به اینترنت متصل میشوید این برنامهها تمام اطلاعات ایمیل شما را روی کامپیوترتان میریزد. به این ترتیب وقتی که به اینترنت متصل نیستید میتوانید ایمیلهایی را که آخرین بار از سرور دریافت کردهاید را بخوانید و یا حتی ایمیلی بنویسید و بار دیگر که به اینترنت متصل میشوید آن را ارسال کنید. شما میتوانید فایلهایی را به ایمیل خود الصاق کنید. میتوانید آنها را از ایمیلهای دریافتی روی کامپیوتر خود بردارید. در حال حاضر اساس کلی ارسال فایل همراه ایمیل به همین ترتیب است. ولی این کدسازی و کد خوانی به صورت اتوماتیک توسط سرور ایمیل انجام میشود و شما فقط فایل را اضافه و گیرنده آن را به همان شکل فایل اصلی دریافت میکند. به گزارش پروژهای به نام American Life نود ويك درصد استفاده کنندههای اینترنت در مارس سال 2007 برای دسترسی به ایمیل خود از اینترنت استفاده کردهاند. این گزارش همچنین میگوید که ۵۶ درصد استفاده کنندهها از سرویس ایمیل، این کار را به عنوان یک فعالیت روزمره انجام دادهاند. تعریف ایمیل کلاینت ایمیل کلاینت در حقیت نرم افزاری است که از پروتکل های ایمیل پشتیبانی کرده و می تواند ایمیل ها را از سرور ایمیل دریافت و به کاربر نمایش دهد . ایمیل کلاینت را می توان به دو دسته کلی تقسیم بندی کرد :
تعریف ایمیل سرور ایمیل سرور تقریبا شبیه یک پستخانه مجازی می باشد .ایمیل سرور کامپیوتری است که عموماً دارای چندین قسمت می باشد
نظرات شما عزیزان: <-CategoryName->
|
موضوعاتآرشیو |